Svjetski rezultati u tretiranju svih bolnih stanja kralježnice,osobito onih kompresivne prirode ( protruzije i prolapsi diska ) su dostupni u centru " Mediostym " sa sjedištem u Splitu.
Problemi diskus hernija predstavljaju ogroman izazov,kako pacijentima tako i onima koji ih liječe. Tu se koriste razne metode,tehnike,ulaže se mnogo iskrenog truda ( neurokirurzi,neurolozi,fizijatri,fizioterapeuti....) ,ali rezultati su često takvi da se pacijent ne može vratiti normalnom životu i poslu.Na žalost vrlo je rašireno mišljenje da se disk NE MOŽE adekvatno izliječiti,da je prolaps kraj svih nadanja u oporavak i da se takav disk mora operirati! 
No istina je drugačija. Disk se može izliječiti samo treba znati kako.
Da biste to saznali ne morate putovati u super-moderne svjetske klinike i centre za nekirurško liječenje diska,već to možete obaviti u Splitu. Cijene liječenja u tim ustanovama su teško zamislive .U mome centru su spas pronašli i oni koji druge spašavaju ( kirurzi,neurolozi,fizijatri) vrhunski sportaši i mnogi drugi koji su imali samo jednu želju NE OPERIRATI SE! Tako je i bilo, danas oni uredno rade svoj posao i žive bez ikakvih ograničenja.

Fantastične rezultate u liječenju ekstruzija ( prolapsa,hernija ) diska možemo vidjeti na slijedećim primjerima.
Kao dokaze možemo Vam ponuditi na uvid slike MR i CT snimaka napravljenih prije i poslije tretmana u našem centru.

Ovdje možete vidjeti stanje pacijenta Burić Mato na MRI snimkama prije i poslije provedenog tretmana u našem centru.
crljen_djurdjica_prije1.jpg
MR prije tretmana
crljen_djurdjica_prije2.jpg
MR poslije tretmana
previous arrow
next arrow


Ovdje možete vidjeti stanje pacijenta Mladinić Damir na MRI snimkama prije i poslije provedenog tretmana u našem centru.
crljen_djurdjica_prije1.jpg
MR prije tretmana
crljen_djurdjica_prije2.jpg
MR poslije tretmana
previous arrow
next arrow


Ovdje možete vidjeti stanje pacijenta Sučić Anita na MRI snimkama prije i poslije provedenog tretmana u našem centru.
crljen_djurdjica_prije1.jpg
MR prije tretmana
crljen_djurdjica_prije2.jpg
MR poslije tretmana
previous arrow
next arrow


Uvjerite se u djelotvornosti terapija u Mediostymu!
Ilija Babić (1974), se liječio zbog jakih bolova u kralježnici i nogama,bio jedva pokretan,jako iskrivljen u stranu. Bila je indicirana operacija!
Odradili smo kompleksnu i sofisticiranu fizikalnu terapiju te sve prilagodili stanju pacijenta ( individualizacija terapijskih postupaka ), da bi g.Ilija potpuno ozdravio i nakon liječenja u Centru “ Mediostym” napravio ovaj nesvakidašnji podvig koji je zahtijevao vrhunsku snagu i upornost u osvajanju svih 78 planinskih vrhova viših od 2000 metara!
To je ujedno jaki dokaz da kad se prođe vrhunsko liječenje i najteži slučajevi mogu uspješno vratiti normalnom životu bez ikakvih ograničenja! Mnogi pacijenti nakon operacija kralježnice imaju niz ograničenja i zabrana ( ne sjediti 3-6 mjeseci,ne dizati teže od 2-3 kg, ne hodati duže uzbrdo, ne stajati duže na mjestu ....). Ovo su činjenice, no moramo napomenuti da se uvijek poštuju i cijene napori kolega i neurokirurga koji žele najbolje svome pacijentu, te treba znati da su neurokirurške operacije nekad neizbježne i ponekad hitne ( gubitak kontrole sfinktera ), ali u svim drugim indikacijama postoji neoperativna mogućnost!
Budite strpljivi i dajte vremena svima onima koji Vam mogu i ZNAJU pomoći!
Ekipa Centra “ Mediostym” Vam želi život bez bolova!
ibabic
ibabic
ibabic
previous arrow
next arrow
Ovdje možete vidjeti stanje pacijenta Nime Renata (42) sa dijagnozom ekstruzije diska L4-L5 od 11 mm,te sekvestracijom istog diska od 4,6 mm ,sveukupno 15,6 mm, prije i poslije provedenog tretmana u našem centru.

Pacijentica Nime Renata primljena (nalazi su od 18.09.2015) je u centar na pregled! Po pregledu snimaka MR i neuroloških nalaza, napravljen je plan terapija i pristupilo se hitnom liječenju, jer je pacijentica bila upućena neurokirurgu na operaciju.
Koristeći najmoderniji pristup tretiranja ekstruzije diskova,  uspješno je završieno sa konzervativnim ( neoperativnim ) liječenjem! 

Ponovljeni snimci na MR su pokazali izvanredan rezultat u smislu potpunog izliječenja sekvestracije diska L4-L5!
Na novim snimkama od 5.02.2016 godine, vidljivo je da se nekada teško oštećen disk reponirao (vratio) na svoje mjesto i da u spinalnom kanalu nema ni traga od onih 15,6 mm sekvestriranog tkiva.
Korijeni živaca i leđna moždina su potpuno oslobođeni pritiska diska i sa time je ovaj slučaj uspješno zaključen.
Iako sekvestracija diska spada u red najtežih mogućih bolesti diska,koji tada izaziva niz jako neugodnih i opasnih neuroloških smetnji,strogo ciljanom i adekvatnom terapijom riješio sam i ovaj problem bez ikakvih neugodnih senzacija kod pacijentice.

nime_renata_prije_1.png
MR prije terapije
MR prije tretmana
nime_renata_prije_2.png
MR prije tretmana
nime_renata_poslije_1.png
MR poslije tretmana
nime_renata_poslije_2.png
MR poslije tretmana
next arrow
previous arrow

Uz malo strpljenja i strogog pridržavanja datih uputa,duboko sam siguran da se svakome može riješiti problem diskova,pa i onih najtežih što se vidi i iz ovog primjera.

Ovdje možete vidjeti stanje pacijenta Marine Markote na MRI snimkama prije i poslije provedenog tretmana u našem centru.
markota_marina_prije_02.jpg
MR prije tretmana
markota_marina_prije_04.jpg
MR prije tretmana
markota_marina_poslije_02.jpg
MR poslije tretmana
markota_marina_poslije_01.jpg
MR poslije tretmana
previous arrow
next arrow


Ovdje možete vidjeti stanje pacijenta Crljen Đurđica na MRI snimkama prije i poslije provedenog tretmana u našem centru.
crljen_djurdjica_prije1.jpg
MR prije tretmana
crljen_djurdjica_prije2.jpg
MR prije tretmana
crljen_djurdjica_poslijeJPG.jpg
MR poslije tremana
previous arrow
next arrow


Ovdje možete vidjeti stanje pacijenta Marijana Milinković (42) koja je došla na pregled sa dijagnozom diskus hernije L4-L5 koja je ušla u spinalni kanal 11,4 mm.

Sva liječenja koja je do tada prošla nisu dali rezultata. Preporučena joj je operacija,ali sam joj vrlo brzo riješio problem sa intermitentnom dekompresijom.
Nakon ponovljenih snimki MR ( 26.10.2015 god.), nalaz je bio uredan.

images/DOKAZI/MILINKOVIC/milinkovic_prije.jpg
MR prije tretmana
images/DOKAZI/MILINKOVIC/milinkovic_poslije.jpg
MR poslije tretmana
previous arrow
next arrow


Ovdje možete vidjeti stanje pacijenta Tomislava Dragovića sa dijagnozom prolapsa diska L5-S1 i uputom za neurokirurškim zahvatom.

Po obavljenom pregledu pacijent je upoznat sa planom liječenja i nakon toga pristupili smo hitnoj dekompresijskoj terapiji.
Na slikama MR ( 3.07.2015 god.) se vidi spinalni kanal prikazan iz više pozicija radi lakše dijagnostike oboljenja diska.
Disk se jasno vidi kao crna ispupčena tvorba koja značajno smanjuje širinu kanala i time izaziva velike probleme ( jake bolove,trnjenje,slabost stopala...).Nakon provedene terapije, snimci MR jasno pokazuju da se unutar spinalnog kanale ne nalazi niti jedan dio diska, bez i najmanjih znakova deformacije.

images/DOKAZI/DRAGOVIC/tomislav_dragovic_prije_1.jpg
MR prije tretmana
images/DOKAZI/DRAGOVIC/tomislav_dragovic_prije_2.jpg
MR prije tretmana
images/DOKAZI/DRAGOVIC/tomislav_dragovic_prije_3.jpg
MR prije tretmana
images/DOKAZI/DRAGOVIC/tomislav_dragovic_prije_4.jpg
MR prije tretmana
images/DOKAZI/DRAGOVIC/tomislav_dragovic_poslije_1.jpg
MR poslije tretmana
images/DOKAZI/DRAGOVIC/tomislav_dragovic_poslije_2.jpg
MR poslije tretmana
images/DOKAZI/DRAGOVIC/tomislav_dragovic_poslije_3.jpg
MR poslije tretmana
images/DOKAZI/DRAGOVIC/tomislav_dragovic_poslije_4.jpg
MR poslije tretmana
images/DOKAZI/DRAGOVIC/tomislav_dragovic_poslije_5.jpg
MR poslije tretmana
previous arrow
next arrow
 
Ovdje možete vidjeti stanje pacijenta Krešimira Aleksića sa dijagnozom prolaps diska L4-L5 od 6 mm, koji je tretiran i izliječen kao i  prolaps diska L5-S1 od 13.9x13.1 mm.

Pacijent je godinama imao velike probleme sa hernijacijama diska, te je kralježnicu slikao na CT-u, gdje se vide obje hernijacije. Na pregled je došao u teškom stanju, tretiran je adekvatnim procedurama, vrlo brzo se potpuno oporavio i danas živi i radi ( pomorac ) bez ikakvih problema i ograničenja. Da bismo potpuno bili sigurni u oporavak, gospodin Krešimir se podvrgnuo snimanju lumbalnog dijela kralježnice na MR -u gdje se jasno vidi da su se disk u regiji L4-L5 ( nekad 6 mm ) i disk u regiji L5-S1 ( nekad 13.9 mm X 13.1 mm ) potpuno vratili na svoje mjesto i da su praktično potpuno zdravi, bez i najmanjih znakova deformacije.

images/DOKAZI/ALEKSIC/aleksic_2.jpg
CT prije tretmana
images/DOKAZI/ALEKSIC/aleksic_3.jpg
CT prije tretmana
images/DOKAZI/ALEKSIC/aleksic_poslije_1.jpg
MR poslije tretmana
previous arrow
next arrow
 
Ovdje možete vidjeti stanje pacijenta Slavka Marčića sa dijagnozom prolaps diska prolaps diska L5-S1 od 32 mm, koji je tretiran i izliječen.

Na slikama ispod MR vidi se prolaps diska u regiji L5-S1 , koji je prolabirao 32 mm u spinalni kanal, i izazvao izrazito tešku kliničku sliku išijasa ( upale išijalgičnog živca ) sa svim neurološkim deficitima. Pacijent je sa kompletnom dokumentacijom ( EMG nalaz neurologa, nalazi fizijatra i mišljenje neurokirurga koji su preporučili hitan neurokirurški zahvat ) došao u centar, gdje je pregledan i hitnom procedurom tretiran.
Vrlo brzo smo eliminirali strahovitu bol koju je pacijent trpio,i uz strogu kontrolu terapijskih procedura došli do kraja liječenja,gdje su nestale sve neurološke smetnje.
Gospodin Marčić se nakon svega vratio svome poslu i živi i radi bez ikakvih problema i ograničenja. Naravno da bismo bili potpuno sigurni u rezultat liječenja,gospodin je ponovio pregled na MR-u gdje smo uočili izvrstan rezultat ( prolabirani disk se od 32 mm potpuno "vratio" na svoje mjesto ).
Rezultat se najbolje vidi na slici RL 21 left.

images/DOKAZI/MARCIC/marcic_slavko_24_1_2011_21.jpg
images/DOKAZI/MARCIC/marcic_slavko_15_4_2011_1.jpg
images/DOKAZI/MARCIC/marcic_slavko_poslije_1.jpg
previous arrow
next arrow
 

OPORAVAK: Često naši pacijenti osjećaju poboljšanje već nakog prvog tretmana, te u ovisnosti o stupnju protruzije ili prolapsa mogu očekivati uklanjanje pritiska i vraćanje diska u samo nekoliko tretmana. Oporavak traje ovisno o težini kliničke slike od 3-15 terapija u prosjeku,a tretmane je poželjno raditi sa što manjim pauzama. Idealno bi bilo dan za danom (iako nije problem i biti na terapiji svaki drugi dan uz strogo mirovanje u danima kada se terapije ne rade).

Slike CT -a i MR-a kao dokaz uspješnog liječenja se ne smiju kopirati ili reproducirati na bilo koji način bez znanja i odobrenja fiz.med. Srećka Barišića, i pacijenata koji su ih ustupili, te je njihovo daljnje objavljivanje ili kopiranje kažnjivo.

Napomena: originalne slike CT-a i MR-a se nalaze u arhivi Centra, te su dostupne uvijek za pogledati.