Vrhunski rezultati u liječenju prolapsa diska

Svjetski rezultati u tretiranju svih bolnih stanja kralježnice,osobito onih kompresivne prirode ( protruzije i prolapsi diska ) su dostupni u centru " Mediostym " sa sjedištem u Splitu.

Problemi diskus hernija predstavljaju ogroman izazov,kako pacijentima tako i onima koji ih liječe. Tu se koriste razne metode,tehnike,ulaže se mnogo iskrenog truda ( neurokirurzi,neurolozi,fizijatri,fizioterapeuti....) ,ali rezultati su često takvi da se pacijent ne može vratiti normalnom životu i poslu.
Na žalost vrlo je rašireno mišljenje da se disk NE MOŽE adekvatno izliječiti,da je prolaps kraj svih nadanja u oporavak i da se takav disk mora operirati!
No istina je drugačija.
Disk se može izliječiti samo treba znati kako. Da biste to saznali ne morate putovati u super-moderne svjetske klinike i centre za nekirurško liječenje diska,već to možete obaviti u Splitu. Cijene liječenja u tim ustanovama su teško zamislive .
U mome centru su spas pronašli i oni koji druge spašavaju ( kirurzi,neurolozi,fizijatri) vrhunski sportaši i mnogi drugi koji su imali samo jednu želju NE OPERIRATI SE!
Tako je i bilo,danas oni uredno rade svoj posao i žive bez ikakvih ograničenja.

Fantastične rezultate u liječenju ekstruzija ( prolapsa,hernija ) diska možemo vidjeti na slijedećim primjerima.
Kao dokaz možemo Vam ponuditi na uvid slike MR i CT snimaka napravljenih prije i poslije tretmana u našem centru.

Ovdje možete vidjeti stanje pacijenta Marine Markote na MRI snimkama prije i poslije provedenog tretmana u našem centru.

markota_marina_poslije_01
markota_marina_poslije_02
markota_marina_poslije_03
markota_marina_prije_01
markota_marina_prije_02
markota_marina_prije_03
markota_marina_prije_04
1/7 
start stop bwd fwdGospođa Nime Renata (42):
sa dijagnozom ekstruzije diska L4-L5 od 11 mm,te sekvestracijom istog diska od 4,6 mm ,sveukupno 15,6 mm,primljena (nalazi su od 18.09.2015) je u centar na pregled!
Po pregledu snimaka MR i neuroloških nalaza,napravio sam plan terapija i pristupio hitnom liječenju,jer je gospođa Renata bila upućena neurokirurgu na operaciju.
Koristeći najmoderniji pristup tretiranja ekstruzije diskova,  uspješno sam završio sa konzervativnim ( neoperativnim ) liječenjem!

nime renata prije terapije

Ponovljeni snimci na MR su pokazali izvanredan rezultat u smislu potpunog izliječenja sekvestracije diska L4-L5!
Na novim snimkama od 5.02.2016 godine, vidljivo je da se nekada teško oštećen disk reponirao ( vratio ) na svoje mjesto i da u spinalnom kanalu nema ni traga od onih 15,6 mm sekvestriranog tkiva.
Korijeni živaca i leđna moždina su potpuno oslobođeni pritiska diska i sa time je ovaj slučaj uspješno zaključen.
Iako sekvestracija diska spada u red najtežih mogućih bolesti diska,koji tada izaziva niz jako neugodnih i opasnih neuroloških smetnji,strogo ciljanom i adekvatnom terapijom riješio sam i ovaj problem bez ikakvih neugodnih senzacija kod pacijentice.
Uz malo strpljenja i strogog pridržavanja datih uputa,duboko sam siguran da se svakome može riješiti problem diskova,pa i onih najtežih što se vidi i iz ovog primjera.

nime renata poslije terapije

Pacijentica Marijana Milinković ( 32):

došla je na pregled sa dijagnozom diskus hernije L4-L5 koja je ušla u spinalni kanal 11,4 mm .
Sva liječenja koja je do tada prošla nisu dali rezultata.
Preporučena joj je operacija,ali sam joj vrlo brzo riješio problem sa intermitentnom dekompresijom.
Nakon ponovljenih snimki MR ( 26.10.2015 god.), nalaz je bio uredan.

marijana milinkovic all

Gospodin Dragović Tomislav (32)

došao je na pregled sa dijagnozom prolapsa diska L5-S1 i uputom za neurokirurškim zahvatom koji se trebao obaviti u Zagrebu,gdje gospodin i živi.
Po obavljenom pregledu upoznao sam gospodina sa planom liječenja i nakon toga pristupili smo hitnoj dekompresijskoj terapiji.
Na slikama MR ( 3.07.2015 god.) se vidi spinalni kanal prikazan iz više pozicija radi lakše dijagnostike oboljenja diska.
Disk se jasno vidi kao crna ispupčena tvorba koja značajno smanjuje širinu kanala i time izaziva velike probleme ( jake bolove,trnjenje,slabost stopala...).

dragovic tomislav prije

Nako provedene terapije, snimci MR jasno pokazuju da se unutar spinalnog kanale ne nalazi niti jedan dio diska, bez i najmanjih znakova deformacije.

dragovic tomislav poslije terapije


pacijenata Aleksić Krešimira:

  • prolaps diska L4-L5 od 6 mm, koji je tretiran i izliječen kao i
  • prolaps diska L5-S1 od 13.9x13.1 mm kod istog pacijenta,

Pacijent je godinama imao velike probleme sa hernijacijama diska, te je kralježnicu je slikao na CT-u, gdje se vide obe hernijacije.
Na pregled je došao u teškom stanju, tretiran je adekvatnim procedurama, vrlo brzo se potpuno oporavio i danas živi i radi ( pomorac ) bez ikakvih problema i ograničenja.
Da bismo potpuno bili sigurni u oporavak, gospodin Krešimir se podvrgnuo snimanju lumbalnog dijela kralježnice na MR -u gdje se jasno vidi da su se disk u regiji L4-L5 ( nekad 6 mm ) i disk u regiji L5-S1 ( nekad 13.9 mm X 13.1 mm ) potpuno vratili na svoje mjesto i da su praktično potpuno zdravi, bez i najmanjih znakova deformacije.

te pacijenta Marčić Slavko:

  • prolaps diska L5-S1 od 32 mm, koji je tretiran i izliječen

Na slikama ispod MR ( koje predstavljaju vrhunski dijagnostički materijal ,priznat svugdje u svijetu ) vidi se prolaps diska u regiji L5-S1 , koji je prolabirao 32 mm u spinalni kanal,i izazvao izrazito tešku kliničku sliku išijasa ( upale išijalgičnog živca ) sa svim neurološkim deficitima.
Pacijent je sa kompletnom dokumentacijom ( EMG nalaz neurologa, nalazi fizijatra i mišljenje neurokirurga koji su preporučili hitan neurokirurški zahvat ) došao u centar, gdje je pregledan i hitnom procedurom tretiran.
Vrlo brzo smo eliminirali strahovitu bol koju je pacijent trpio,i uz strogu kontrolu terapijskih procedura došli do kraja liječenja,gdje su nestale sve neurološke smetnje.
Gospodin Marčić se nakon svega vratio svome poslu i živi i radi bez ikakvih problema i ograničenja.
Naravno da bismo bili potpuno sigurni u rezultat liječenja,gospodin je ponovio pregled na MR-u gdje smo uočili izvrstan rezultat ( prolabirani disk se od 32 mm potpuno "vratio" na svoje mjesto )
Rezultat se najbolje vidi na slici RL 21 left.

OPORAVAK: Često naši pacijenti osjećaju poboljšanje već nakog prvog tretmana, te u ovisnosti o stupnju protruzije ili prolapsa mogu očekivati uklanjanje pritiska i vraćanje diska u samo nekoliko tretmana.
Oporavak traje ovisno o težini kliničke slike od 3-15 terapija u prosjeku,a tretmane je poželjno raditi sa što manjim pauzama.
Idealno bi bilo dan za danom (iako nije problem i biti na terapiji svaki drugi dan uz strogo mirovanje u danima kada se terapije ne rade).

Slike CT -a i MR-a kao dokaz uspješnog liječenja se ne smiju kopirati ili reproducirati na bilo koji način bez znanja i odobrenja fiz.med. Srećka Barišića, i pacijenata koji su ih ustupili, te je njihovo daljnje objavljivanje ili kopiranje kažnjivo. Napomena: originalne slike CT-a i MR-a se nalaze u arhivi Centra, te su dostupne uvijek za pogledati.

Ovdje možete vidjeti stanje pacijenta Slavka Marčića na MRI snimku od 24.1.2011. god.

marcic_slavko_24_1_2011_1
marcic_slavko_24_1_2011_11
marcic_slavko_24_1_2011_2
marcic_slavko_24_1_2011_21
1/4 
start stop bwd fwd
Ovdje možete vidjeti stanje pacijenta Slavka Marčića na MRI snimku od 15.4.2011. god. nakon provedenog tretmana u našem centru.
marcic_slavko_15_4_2011_1
marcic_slavko_15_4_2011_2
marcic_slavko_poslije_1
1/3 
start stop bwd fwd

 


Ovdje možete vidjeti stanje pacijenta Krešimira Aleksića na CT snimku

aleksic_2
aleksic_3
aleksic_2
aleksic_3
1/2 
start stop bwd fwd

Ovdje možete vidjeti stanje pacijenta Krešimira Aleksića na MRI snimku od 4.2.2010. god. nakon provedenog tretmana u našem centru.

aleksic_poslije
aleksic_poslije_1
aleksic_poslije
aleksic_poslije_1
1/2 
start stop bwd fwd